Spring til indhold

Bibliotekerne klar med efterårsprogram

Glæd dig til forfattermøder, børns læselyst, filosofiske saloner, unges stemmer, hjemstavnsdigte, Golden Days-arrangementer og kom til programpræsentation den 27. august!

Hos Rudersdal Bibliotekerne glæder man sig til, at vi igen kan være sammen om litteratur og viden. Ja, faktisk så meget, at de inviterer til stor fest for læseglæde og fællesskab. Fredag 10. september varmer biblioteket op til Birkerød Kulturnat med KulturNat&Dag - og fylder Hovedbiblioteket med litteraturoplevelser, forfattermøder, hygge og aktiviteter for både børn og voksne. Dagen igennem og aftenen med.

Børns læselyst

I børnebiblioteket er børns læselyst omdrejningspunktet for alle arrangementer. Mange af dem er også til dig som forælder og handler om de bedste bøger til alle aldre, om dit barns sproglige udvikling og læsning. For læsning er på mange måder afgørende for at forstå os selv, hinanden og begå os i verden. Det samme er den demokratiske samtale…

Den demokratiske samtale

I år har vi taget hul på Rudersdal Kommunes nye biblioteksstrategi, der bl.a. vægter netop Demokrati & Fællesskaber. I efteråret inviterer vi til filosofiske saloner om medborgerskab, magt og frihed. Og til vælgermøde forud for kommunalvalget, hvor 60 unge fra Birkerød og Nærum Gymnasium lægger op til debat om bæredygtighed med vores lokale politikere.

Unge stemmer

I år har Rudersdal Kommune med input fra godt 400 unge skabt en ny Ungestrategi. Og netop unges stemmer og perspektiv på verden og deres eget liv anno 2021 kan du opleve, når unge og ældre sammen med forfatter Merete Pryds Helle til KulturNat&Dag fortæller om at udveksle breve under vinterens lange nedlukning. Breve fra projektet Litterære Pennevenner er samlet i en udstilling på Hovedbiblioteket.

Hjemstavns-digte

Du kan også høre unge Rudersdalsborgere læse op af dugfriske hjemstavns-digte i forbindelse med efterårets store litterære tema Hjemstavn, hvor vi går opdagelse i ophav og rødder på godt og ondt. Her kan du bl.a. møde stærke, aktuelle forfatternavne som Thomas, Korsgaard, Erling Jepsen, Dorthe Nors og Helle Vincentz.

Kom til programpræsentation

Har du lyst til at høre mere om alle de spændende arrangementer: årets Golden Days festival om Antikken i september, nye læseklubber, kulturcafeer, litteraturvandringer og efterårets sjove aktiviteter i børnebiblioteket, så kig forbi på Hovedbiblioteket i Birkerød fredag 27. august til programpræsentation kl. 15.00. Vi serverer et glas vin og saft til de yngste. Og kl. 16.30 spiller den klassiske strygekvintet Quintessence op til koncert.

Rigtig god fornøjelse med det nye program. Rudersdal Bibliotekerne glæder os til at møde dig og hele familien. Både når vi ruller ud med Pop-up biblioteket, hvor vi har ladcyklen fyldt med litteraturtilbud, og på bibliotekerne i Birkerød, Holte og Nærum.

Hent programmet her

Du kan hente programmet Oplevelser på biblioteket efterår 2021 i Birkerød, Holte og Nærum eller downloade det til din egen skærm lige her.

Download programmet​

Du kan også finde alle oplysninger om arrangementerne i kalenderen på rudbib.dk og løbende lige her på Oplev Rudersdal.