Spring til indhold
Gl. Holtegaard logo

Attemosevej 170
2840 Holte
gl-holtegaard@rudersdal.dk
Tlf: 45 80 08 78
www.glholtegaard.dk

Gl. Holtegaard og Thurahs Barokhave

Gl. Holtegaard er en kunsthal for skiftende udstillinger af ny og ældre kunst. Det er Gl. Holtegaards ambition at præsentere international kunst, der skaber oplevelser og eftertanke for et bredt publikum og bidrager til den æstetiske debat herhjemme.
Udstillingsprogrammet på Gl. Holtegaard rummer både bemærkelsesværdige, nulevende kunstnere og vigtige navne fra den klassiske kunsthistorie.

Du kan se den aktuelle udstilling i kalenderen her på Oplev Rudersdal  eller læse mere på deres egen hjemmeside:

Gl. Holtegaard

Barokhaven

På Gl. Holtegaard finder du også Lauritz de Thurahs have, der i sin grundform en typisk barokhave. Haven, der er inspireret af fransk havekunst, åbner sig ud fra hovedbygningen og er symmetrisk anlagt omkring midteraksen.

Thurah skrev selv, at hans have skulle være en lysthave, og den rummede derfor alt hvad tiden forventede og måske mere til: Buegange, springvand, sydlandske træer i baljer, et batteri på 10 kanoner samt 21 statuer. Alléerne dannede felter eller “kvarterer”, og allétræerne stod i klippede hække af avnbøg. Du kan besøge haven også uden for kunsthallens åbningstider. Der er fri adgang og åben både fra Naturlegepladsen/den gamle æbleplantage ved Mariehøj samt fra Gl. Holtegaard.

Læs mere om barokhaven her:
​Thurahs Barokhave