ForskerRuten
Motion, natur og et snus af videnskab
ForskerRuten byder på masser af muligheder primært en god gå-, eller løbetur på ruten. Fokus er natur, motion og forskning/videnskab.
ForskerRuten er ca. 13 km og markeret med skilte. Hvis du synes, det bliver for langt, eller tiden er knap, så er det også muligt at afkortet rute og vælge kortere distancer på henholdsvis 2,5 km eller ca. 7,5 km. Distancerne på 7,5 km og 13 km egner sig også til en god cykeltur.
Det du møder på din vej
Hvis du begiver dig ud på de 13 km, kan du undervejs på din tur se følgende:
1. MAGLEBJERG
Maglebjerg er Nordsjællands højeste punkt med sine 91 meter over havniveau. Maglebjerg er en del af RudersdalBjerge, som du kan læse mere om her:
2. NATURSKOLEN I RUDE SKOV OG OBSERVATORIET
Tilbage i 1906 hørte bygningen til det daværende magnetiske observatorium. På observatoriet arbejdede man med at aflæse
målinger og senere også vejrbilleder fra de første satellitter, der blev sendt i kredsløb i 1960’erne. Du kan læse mere om Naturskolen her:
Naturskolen i Rude Skov
3. EBBERØD DAM
Dammen har været en del af det meget omfattende system med fiskedamme og kanaler mellem fiskedammene, som tidligere har været i Rude Skov. Fiskeopdrættet med ferskvandsfisk startede i Chr. 4.’s tid og blev sat i system af Biskop Svane.
4. FEMSØLYNG
Søen har fået sin nuværende form takket være mennesker og husdyr. Ved istidens afslutning lå her en stor, isdæmmet sø, som efterhånden blev fyldt op med planterester, og med tiden blev stedet til en lyngklædt højmose. De mange småsøer og vandhuller, 25 i alt, stammer fra tørvegravning, som foregik helt frem til 2. Verdenskrig. I dag er Femsølyng fredet, og har flere sjældne arter af dyr og planter.
Vidste du at
- ForskerRuten har udgangspunkt ved Venlighedsvej 10, i Forskerparken ScionDTU, Hørsholm, eller ved naturskolen i Rude Skov. Der er opstillet infotavler begge steder.
- Ruten er udviklet i samarbejde med Forskerparken Scion DTU.
- ForskerRuten er ca. 13 km og markeret med skilte, men det er også muligt at vælge en kortere distance på 7,5 km eller 2,5 km.
- Der er rige muligheder for geocaching i området omkring Forskerparken Scion DTU, da der i forbindelse med en event blev placeret en række caches i området. De fleste af disse er stadig aktive og findes hyppigt af besøgene fra ind og udland.
- Ruten er skiltet.
Kender du DTU Science Park?
DTU Science Park er Danmarks førende udviklingsmiljøfor deep tech-virksomheder. DTU Science Park er summen af mere end 290 dynamiske virksomheder og mere end 3.800 forskere, iværksættere, forretningsudviklere og initiativrige ansatte, der lever side om side og næres af hinanden, fordi alle anerkender værdien af samarbejde og meningsudveksling.
Se mere on DTU Science Park